Sos pomidorowy do kopytek

4.5 (186 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sezonowe warzywka do kopytek

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    1 laska wiejskiej kiełbasy
    1/2 średniej cukinii
    4 duże pomidory
    100 g świeżego szpinaku
    1/2 szklanki bulionu
    sól, pieprz
    papryka słodka
    zioła prowansalskie
    pieprz kajeński
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Kopytka Sosy Sos pomidorowy

Sos pomidorowy do kopytek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posypać słodką papryką i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Podsmażyć 5 minut i dodać obrane i pokrojone pomidory, podlać bulionem i smażyć około 20 minut. Cukinię wydrążyć i pokroić w kostkę, dodać do sosu, po około 10 minutach wrzucić szpinak, wymieszać, doprawić, smażyć jeszcze 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować