Sos pomidorowy do gołąbków

4.32 (209 ocen)

  • 30 min

Super sosik,lekko kwaskowy nadaje się nie tylko do gołąbków,może też być do duszonego mięsa.

  • 30 min

Składniki:

  • Mąka 1-2 łyżki
    • Masło 1-2 łyżki
    • Przecier pomidorowy słoiczek
    • pieprz,wegeta,magii
    • Bulion około 700ml
Wystaw ocenę:

4.32 (209 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos pomidorowy do gołąbków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki i masła zrobić zasmażkę,dodać przecier pomidorowy i jeszcze chwilę zasmażyć.
    Podlać bulionem,dodawać stopniowo by sos nie wyszedł za rzadki, ani za gęsty.
    Doprawić do smaku pieprzem,wegetą i magii.

    Smacznego życzę!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować