Sos do kopytek

5 (200 ocen)

  • 60 min

Musiałam coś wymyślić, żeby kopytka nie były zwyczajne i nudne. W takiej formie przypadły mi do gustu.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g mięsa gulaszowego
    500 ml wody
    1 puszka fasoli
    1 kostka mięsna
    curry
    4 ziela angielskie
    2 licie laurowe
    2 goździki
    natka pietruszki
    olej do smażenia
    odrobina mąki i wody
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Kopytka Sosy Gulasz

Sos do kopytek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos do kopytek 1. Mięso podsmażyć na oleju. Dodać opłukaną fasolę, ziele, goździki i liście laurowe, chwile smażyć.
  • Sos do kopytek 2. Następnie wlać wodę, dodać kostkę oraz curry. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Na koniec zagęścić odrobiną mąki rozrobionej w wodzie. Posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować