Ekspresowy sos pomidorowy do gołąbków

4.37 (198 ocen)

  • 10 min

Przepis dostałam od siostry, niecałe 10 minut i gotowy.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 czubate łyżki margaryny
    2 płaskie łyżki mąki
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    400 ml gorącej wody
    kostka rosołowa
    pieprz
    maga
Wystaw ocenę:

4.37 (198 ocen)

Zobacz również:

Gołąbki Sosy Sos pomidorowy

Ekspresowy sos pomidorowy do gołąbków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy mąkę i chwilę smażymy mieszając co chwilę. Kostkę rosołową rozpuszczamy w gorącej wodzie dodajemy koncentrat pomidorowy. Wodę z kostką i koncentratem dolewamy do margaryny z mąką ciągle mieszając aby nie zrobiły się grudy. Chwilę gotujemy na małym ogniu, doprawiamy pieprzem i magą.

Porady

Dodatkowo na margarynie można podsmażyć cebulkę. Osobiście wolę gładki sos bo cebulkę dodaję do gołąbków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować