Sos mięsny z warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sos mięsny z warzywami korzeniowymi, bardzo smakowita kombinacja warzyw i mięsa mielonego z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Polecam.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag mięsa mielonego
    2 średnie marchewki
    1 mała pietruszka
    pół małego selera
    1 czerwona cebula
    1 łyżka oleju kokosowego
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    2 ząbki czosnku
    woda do gotowania warzyw
    sól
    pieprz
    bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sos mięsny

Sos mięsny z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę, seler obieramy, myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Do garnka wlewamy wodę, wkładamy pokrojone warzywa i gotujemy 10 minut. Cebule i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju kokosowym smażymy mięso mielone i cebulę z czosnkiem przez około 10 minut.
    Dokładamy ugotowane warzywa, podlewamy wywarem z warzyw ( 1 szkl ) i gotujemy przez następne 15 minut.
    Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotujemy razem przez kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować