Solanka grzybowa

4.49 (142 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Propozycja dla miłośników grzybów oraz kwaśno - słonych smaków.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bulion warzywny: 2 litry
    - świeże grzyby mieszane: 40 dekagramów
    - cebula: 15 dekagramów
    - ogórek kiszony: 10 dekagramów
    - parówki: 15 dekagramów
    - koncentrat pomidorowy: 8 dekagramów
    - olej: 2 dekagramy
    - śmietana: 10 dekagramów
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - ziele angielskie: 2 szczypty
    - liść laurowy: 1 szczypta
    - posiekana natka pietruszki: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Solanka grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić umyć, pokroić w plasterki, obsmażyć na ostrym ogniu. Dodać posiekaną cebulę, dusić do miękkości, Ogórki obrać, pokroić w paski, parówki w plasterki, dodać do grzybów razem z koncentratem i chwilę poddusić. Zalać całość bulionem i gotować 15 min. Pod koniec gotowania zupę podprawić zahartowaną śmietaną wymieszaną z wywarem, doprawić do smaku. Podawać posypaną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować