Słodkie polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki wieprzowe myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbijamy solimy i prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości, można podlać wodą.
Na drugiej patelni prużymy obraną, pokrojoną drobno cebulę. Do cebuli dodajemy obrane i pokrojone w słupki marchewki.
Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do warzyw, doprawiamy solą oraz pieprzem.
Pod koniec prużenia dodajemy pokrojone w słupki papryki.
2.Następnie robimy sos, zalewę z ananasów przelewamy do naczynia, wlewamy sos sojowy, ocet, ketchup, miód i mieszamy. Sos łączymy z warzywami.
3.Ananasa kroimy w kostkę, przekładamy do warzyw.
Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody i hartują wlewamy do sosu, 10 minut gotujemy.
Na koniec warzywa łączymy z mięsem.
Komentarze