Śledzie w sosie z papryką i pieczarkami

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

A to , jeszcze jeden z moich ulubionych przepisów na śledzie. Tym razem ukryły się w sosie z keczupu, papryki i pieczarek. Szybkie w przygotowaniu, z dostępnych składników.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 płaty śledziowe
    2 łyżki masła
    30 dag. pieczarek
    1 cebula
    1 papryka
    4 łyżki keczupu
    1 łyżka octu 10%
    1 łyżka cukru
    1 łyżeczka czubrycy zielonej
    po szczypcie soli i pieprzu
    1/4 szklanka wody
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy Przekąski

Śledzie w sosie z papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie w sosie z papryką i pieczarkami 1. Śledzie zalewam wodą, moczę ok. 2 godziny, odsączam, kroję w paseczki. Na maśle szklę pokrojoną w pół plasterki cebulę, dodaję pokrojone w pół plasterki pieczarki, podsmażam, dodaje pokrojoną w paseczki paprykę, podsmażam, dodaję czubrycę, wodę, keczup, cukier, ocet, sól, pieprz, mieszam, duszę ok. 7 minut, zestawiam z palnika, studzę. Do wystudzonego sosu dodaję śledzie, mieszam, odstawiam na noc w chłodne miejsce. Na drugi dzień śledzie mieszam, podaję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Śledzie Ketchup

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować