Śledzie w sosie jogurtowym z ogórkami konserwowymi

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób

Zapraszam na śledzie w sosie jogurtowym z ogórkami konserwowymi. Bardzo smaczne śledzie na przystawkę lub kolację. Bardzo łatwe i szybkie do przyrządzenia. Polecam.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 matiasy
    1/2 czerwonej cebuli
    3 łyżki z dużym czubkiem startych ogórków konserwowych
    1 ogórek konserwowy
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    4 łyżki kwaśnej śmietany
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    cukier do smaku
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb

Śledzie w sosie jogurtowym z ogórkami konserwowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zimnej wody wkładamy matiasy i zostawiamy na 1 godzinę.
    W międzyczasie obieramy z łusek cebulę i kroimy w kosteczkę. Ogórki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na małych oczkach. Jednego ogórka kroimy wzdłuż na cienkie paski i zostawiamy do dekoracji. Matiasy wyjmujemy z wody i osuszamy na papierowym ręczniku i kroimy na małe romby.
    Do miski wkładamy składniki na sos i mieszamy. W salaterce układamy warstwy : 4 łyżki sosu, 1/2 matiasów, 4 łyżki sosu, 1/2 matiasów i reszta sosu.
    Dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem, cebulką, ogórkiem. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować