Zapraszam na śledzie w sosie jogurtowym z ogórkami konserwowymi. Bardzo smaczne śledzie na przystawkę lub kolację. Bardzo łatwe i szybkie do przyrządzenia. Polecam!
1 godz. 30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 matiasy
1/2 czerwonej cebuli
3 łyżki z dużym czubkiem startych ogórków konserwowych
4 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżki kwaśnej śmietany
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
1 łyżka pokrojonego szczypiorku
Śledzie w sosie jogurtowym z ogórkami konserwowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Matiasy wkładamy do wody i zostawiamy na 1 godzinę.
W tym czasie obieramy i kroimy w kosteczkę cebulę. Ogórki obieramy i ścieramy na tarce. Matiasy wyjmujemy z wody i osuszamy, kroimy na małe kawałki.
Składniki na sos wkładamy do miski i mieszamy. W salaterce układamy warstwy : 4 łyżki sosu, 1/2 matiasów, 4 łyżki sosu, 1/2 matiasów i reszta sosu.
Dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze