Śledzie w sosie musztardowo jogurtowym

4.5 (176 ocen)

Ryby mogłabym jeść codziennie, a śledzie przygotowane w ten sposób nawet dwa razy dziennie. Przygotowanie śledzi nie wymaga zbyt wiele czasu i potrzebują też minimum dodatków by być pysznym daniem.

Składniki:

  • 5-6 filetów śledziowych
    2 łyżki musztardy dijon
    2 łyżki musztardy francuskiej
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonez
    0,5 łyżeczki cukru
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Śledzie w sosie musztardowo jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety osączyć, a jeśli są zbyt słone, moczyć je kilka godzin w zimnej wodzie. Następnie pokroić na kawałki. Obie musztard, jogurt i majonez wymieszać razem. Doprawić do smaku pieprzem i cukrem. Do miski z sosem dodać śledzie i wymieszać.
    Wstawić do lodówki na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować