Śledzie musztardowo-miodowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Śledzie musztardowo - miodowe z żółtym serem

Składniki:

  • 70 dag filetów śledziowych (matiasy),
    1 plater (5 dag) łagodnego żółtego sera,
    1 marynowana (10 dag) papryka,
    1/3 słoika cebulek perłowych (5 dag),
    2 łyżki ostrej musztardy francuskiej,
    1 łyżka płynnego miodu,
    1 łyżka oleju.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie musztardowo-miodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety moczyć w zimnej wodzie przez 2 godziny, kilkakrotnie zmieniając wodę, opłukać i osuszyć. Musztardę wymieszać z miodem, dodać olej, powtórnie wymieszać. Każdy filet posmarować z jednej strony pół łyżki pasty musztardowo - miodowej i odstawić na 5 minut w chłodne miejsce. Ser pokroić w słupki, paprykę w paski. Na posmarowanej stronie śledzia ułożyć ser i paprykę. Filety zwinąć i spiąć wykałaczką z nabitą cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować