Żeberka musztardowo - miodowe

5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Polecam pyszne kruche żeberka w marynacie miodowo musztardowej. Po upieczeniu są mięciutkie rozpływają się w ustach.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Około 1 kg żeberek
    1 pełna łyżka musztardy francuskiej
    miód płynny 2 łyżki
    keczup 1 łyżka
    majeranek
    2 - 3 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki przyprawa do żeberek
    sól i pieprz
    olej 2 łyżki
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Żeberka musztardowo - miodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć pokroić na kawałki czosnek posiekać i rozgnieść z solą, tak przygotowanym czosnkiem natrzeć żeberka, włożyć na 30 min. do lodówki.
    Z oleju, musztardy francuskiej, keczupu, miodu płynnego, majeranku, przyprawy do żeberek oraz szczypty pieprzu zrobić marynatę i włożyć do niej żeberka wymieszać i odstawić na 2 -3 godziny do lodówki.
    Wyjąc przełożyć do brytfanki i piec pod przykryciem do miękkości mięsa.
    Podawać z ziemniaczkami i surówką.

Porady

Czas przygotowania to czas podany bez zamarynowania i bez czas pieczenia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować