Śledź w sosie tatarskim

4 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Niegdysiejszy punkt obowiązkowy na imprezach, dziś również sprawdzi się świetnie! Można zrobić go z płatów śledziowych lub, aby skrócić czasu przygotowania, skorzystać z gotowych śledzi a`la matias w zalewie.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Śledź a`la matias w zalewie (np z wiaderka) - 5-6 szt
    Cebula - 1szt
    Ogórek kiszony - 4szt
    Pieczarki marynowane - 20szt
    Groszek konserwowy - 3 łyżki
    Majonez - 2 łyżki
    Jogurt naturalny (lub śmietana) - 1 łyżka
    Sok z cytryny - 1 łyżeczka
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatka śledziowa

Śledź w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe kroimy w paski.
    Cebulę kroimy w drobną kostkę. Można dodać surową, lub sparzyć.
    Ogórki kiszone i pieczarki marynowane kroimy w kostkę, groszek odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, jogurtem i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Wkładamy do lodówki na godzinę do przegryzienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować