Skrzydełka garam masala z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Chrupiące pieczone skrzydełka w przyprawie garam masala. Dzięki marynowaniu w jogurcie pozostają wyjątkowo soczyste!

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Skrzydełka - 1kg
    Jogurt naturalny - 5 łyżek
    Przyprawa garam masala - 3 łyżeczki

    Sałatka:
    Pomidor - 2szt
    Sałata rzymska - 2szt
    Papryka - 1szt
    Rzodkiewki - 6szt

    Sos do sałatki:
    Jogurt - 3 łyżki
    Majonez - 1 łyżka
    Sok z cytryny - 1 łyżeczka
    Przyprawa garam masala - 1 łyżeczka
    Cukier - 1/3 łyżeczki
    Pieprz do smaku

    Chlebki pita lub naan
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Skrzydełka garam masala z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka przygotowujemy co najmniej kilka godzin przed pieczeniem, oczywiście mięso może marynować się nawet całą noc.
    Jogurt mieszamy z przyprawą garam masala i zalewamy skrzydełka. Mieszamy, aby dokładnie pokryć całe mięso. Wkładamy do lodówki do zamarynowania i wyciągamy na około godzinę przed pieczeniem.
    Skrzydełka otrzepujemy z nadmiaru jogurtu i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut.

    Sałatka:
    Warzywa kroimy. Składniki na sos mieszamy i doprawiamy do smaku. Ta talerzach warzywa polewamy sosem.

    Upieczone skrzydełka podajemy z sałatką i pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka Garam masala Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować