Sos do sałatki:
Jogurt - 3 łyżki
Majonez - 1 łyżka
Sok z cytryny - 1 łyżeczka
Przyprawa garam masala - 1 łyżeczka
Cukier - 1/3 łyżeczki
Pieprz do smaku
Skrzydełka garam masala z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka przygotowujemy co najmniej kilka godzin przed pieczeniem, oczywiście mięso może marynować się nawet całą noc.
Jogurt mieszamy z przyprawą garam masala i zalewamy skrzydełka. Mieszamy, aby dokładnie pokryć całe mięso. Wkładamy do lodówki do zamarynowania i wyciągamy na około godzinę przed pieczeniem.
Skrzydełka otrzepujemy z nadmiaru jogurtu i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut.
Sałatka:
Warzywa kroimy. Składniki na sos mieszamy i doprawiamy do smaku. Ta talerzach warzywa polewamy sosem.
Upieczone skrzydełka podajemy z sałatką i pieczywem.
Komentarze