Skrzydełka garam masala

4.5 (158 ocen)

Proste i smaczne :) obiad robi się w zasadzie sam :)

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek

    marynata:
    3 łyżki octu balsamicznego
    3 łyżki sosu piri-piri
    1 łyżka przyprawy garam masala
    1 łyżka słodkiej papryki
    olej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka garam masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka w marynacie 1. Składniki marynaty wymieszać i wrzucić do niej skrzydełka. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Przełożyć do naczynia do zapiekania, podlać 1/2 szklanki wody i spryskać olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać do zrumienienia skórki (u mnie była to około godzina). Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Garam masala Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Orientalna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować