KURCZAK a'la GARAM MASALA

4.5 (190 ocen)

  • 30 min

Danie to jest połączeniem ostrych smaków między kminku, czarnego pieprzu, chili ze słodkim cynamonem, jest genialne.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka sól
    2 ząbki czosnku (starte na tarce)
    mały kawałek imbiru
    olej do smażenia

    Sos:

    150 ml śmietany kremówki
    1/2 szklanki gęstego jogurtu
    100 ml wody
    1 szklanka przecieru pomidorowego z kartonu
    1,5 łyżeczki przyprawy garam masala
    1 łyżeczka ziaren kolendry1 większa szczypta chilli
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak a'la garam masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy na kawałki , solimy i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz starty imbir.Podsmażamy na patelni ze wszystkich stron na złoto (w sumie około 15 minut).
    Ziarna kolendry rozdrabniamy w moździerzu. Wszystkie składniki sosu miksujemy ze sobą, aby sos był gładki. Usmażone mięso przekładamy bez tłuszczu do garnka z grubym dnem, zalewamy sosem i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10-15 minut, dość często mieszając. Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Garam masala Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować