podwójny filet z piersi kurczaka
kilka różyczek brokuła
1 duża marchewka
sól ziołowa
pieprz
przyprawa do dań z drobiu
jajko + bułka tarta do panierowania
Drobiowe kieszonki z marchewką i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę obrać i pokroić w słupki. Włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować 10 minut. Po tym czasie dodać do marchewki brokuł. Gotować jeszcze 5 minut. Odcedzić.
2.Mięso rozbić delikatnie tłuczkiem. Oprószyć solą ziołową, pieprzem i przyprawą do drobiu. Na połowie fileta położyć marchewki i brokuł, przykryć drugą połową mięsa. Spiąć wykałaczką.
3.Panierować w posolonym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Podawać z puree ziemniaczanym i surówką.
Komentarze