Drobiowe kieszonki z marchewką i brokułem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Soczyste mięso z kurczaka faszerowane warzywami

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • podwójny filet z piersi kurczaka
    kilka różyczek brokuła
    1 duża marchewka
    sól ziołowa
    pieprz
    przyprawa do dań z drobiu
    jajko + bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Drobiowe kieszonki z marchewką i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać i pokroić w słupki. Włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować 10 minut. Po tym czasie dodać do marchewki brokuł. Gotować jeszcze 5 minut. Odcedzić.
  • Drobiowe kieszonki z marchewką i brokułem 2. Mięso rozbić delikatnie tłuczkiem. Oprószyć solą ziołową, pieprzem i przyprawą do drobiu. Na połowie fileta położyć marchewki i brokuł, przykryć drugą połową mięsa. Spiąć wykałaczką.
  • 3. Panierować w posolonym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Podawać z puree ziemniaczanym i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować