Kotleciki drobiowe siekane

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne i łatwe kotleciki, które się szybko robi. Doskonałe na obiad jak i na inne okazje, którymi wszyscy będą się zajadać.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg filetów z kurczaka , 250 g pieczarek , natka pietruszka, starty żółty ser, 2 łyżki majonezu, Vegeta do smaku, 2-3 jajka, 2-3 łyżki mąki, 1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Kotleciki drobiowe siekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotleciki drobiowe siekane 1. Jajka mieszamy z majonezem, serem żółtym, mąką, posiekaną natką i Vegetą. Oczyszczone pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy na maśle, aż woda odparuje. Mięso kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z pieczarkami i masą jajeczną i na ok. 2 godziny wstawiamy do lodówki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Łyżką nabieramy masę mięsną-jajeczno-pieczarkowa i smażymy nie duże kotleciki.

Porady

Jeżeli kotleciki będą się rozwalać podczas smażenia należy dodać więcej mąki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Sery Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować