Serowo - kremowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

dla lubiących ciasta z serem, zdjęcia nie najlepszej jakości ale robiłam telefonem i wyszły jakie wyszły ale ciasto pyszne

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasta serowe:
    0,5 kg białego sera
    15 dag cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    ½ margaryny
    5 jaj
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 budyń (na ¾ l mleka)
    ½ czekolady białej
    ½ czekolady gorzkiej

    Ciasto:
    5 jaj
    25 dag cukru pudru
    15 dag margaryny
    1 szkl mąki
    1 kisiel truskawkowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa:
    2 szkl mleka
    1 margaryna
    1 budyń waniliowy
    4 łyżki cukru
    ½ czekolady białej
    ½ czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem Ser

Serowo - kremowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasta serowe:
    Czekolady każdą osobno rozpuścić w kąpieli wodnej.
    Jaja utrzeć z cukrem. Połączyć z utartą margaryną, serem, budyniem i proszkiem. Masę podzielić na pół i do każdej dodać czekolady. Upiec 2 placki w formach 25x38 ok 50 min w 170 C.
  • 2. Ciasto:Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać wymieszane suche składniki. Ubić pianę na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Piec ok 40 min w 190 C.
  • 3. Na mleku z cukrem ugotować budyń. Ostudzić. Czekolady każdą osobno rozpuścić w kąpieli wodnej.Budyń utrzeć z margaryną na puszystą masę. Podzielić na pół i do każdej dodać rozpuszczone czekolady.

    Przełożenie: Ciasto – masa ciemna – ciasto serowe jasne – masa jasna – ciasto serowe ciemne – dekoracja wg swojego pomysłu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.92 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
ciasto kremowe

To może cię zainteresować