dla lubiących ciasta z serem, zdjęcia nie najlepszej jakości ale robiłam telefonem i wyszły jakie wyszły ale ciasto pyszne
1 godz. 10 min
Składniki:
Ciasta serowe:
0,5 kg białego sera
15 dag cukru pudru
1 cukier waniliowy
½ margaryny
5 jaj
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 budyń (na ¾ l mleka)
½ czekolady białej
½ czekolady gorzkiej
Ciasto:
5 jaj
25 dag cukru pudru
15 dag margaryny
1 szkl mąki
1 kisiel truskawkowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
2 szkl mleka
1 margaryna
1 budyń waniliowy
4 łyżki cukru
½ czekolady białej
½ czekolady mlecznej
Serowo - kremowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasta serowe:
Czekolady każdą osobno rozpuścić w kąpieli wodnej.
Jaja utrzeć z cukrem. Połączyć z utartą margaryną, serem, budyniem i proszkiem. Masę podzielić na pół i do każdej dodać czekolady. Upiec 2 placki w formach 25x38 ok 50 min w 170 C.
2.Ciasto:Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać wymieszane suche składniki. Ubić pianę na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Piec ok 40 min w 190 C.
3.Na mleku z cukrem ugotować budyń. Ostudzić. Czekolady każdą osobno rozpuścić w kąpieli wodnej.Budyń utrzeć z margaryną na puszystą masę. Podzielić na pół i do każdej dodać rozpuszczone czekolady.
Przełożenie: Ciasto – masa ciemna – ciasto serowe jasne – masa jasna – ciasto serowe ciemne – dekoracja wg swojego pomysłu
Komentarze