Czekoladowiec z kremem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt Jaja z cukrem ubić na puszystą jasna masę następnie dodać olej i ocet.Wymieszać a następnie dodać mąkę, proszek i kakao i delikatnie wymieszać. Wylać do formy 25x38 i piec ok 40 min w 180 C. Biszkopt przekroić na trzy części.
Krem: W ½ szkl mleka rozmieszać budyń z mąką, pozostałe mleko zagotować z cukrem i wlać rozrobioną masę, ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć , dodawać budyń dobrze utrzeć.
Polewa z rodzynkami:
Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie ok 20 min. następnie dobrze odsączyć.
Margarynę rozpuścić, ale nie zagotować następnie dodać cukier i kakao, mieszać do połączenia się składników, dodać wodę i jeszcze raz dobrze wymieszać. Wsypać rodzynki.
Komentarze