Przekładaniec kremowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto makowe:Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodać cukier i ponownie dobrze ubić. Następnie dodać żółtka, oraz wymieszane suche składniki, delikatnie wymieszać.Ciasto wylać do j formy 25x38 i piec ok 35 min w 180 C. Po ostudzeniu przekroić na pół.
Ciasto jasne:Żółtka, jaja i cukier ucieramy na puszystą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy. Pieczemy w takiej samej formie co ciasto makowe.Po ostudzeniu przekroić na pół.
Krem: W szklance mleka rozrobić budyń mąki i żółtka. Resztę mleka zagotować z cukrami, wlać rozrobioną masę i ugotować budyń. Ostudzić i utrzeć z margaryną.Na końcu dodać cappucino.
Polewa krówkowa: Margarynę rozpuścić, dodać cukierki i podgrzewać na wolnym ogniu do rozpuszczenia się cukierków (nie gotować).
Przełożenie:
ciasto makowe-krem-ciasto jasne-krem-ciasto makowe-krem-ciasto jasne - polewa krówkowa
Komentarze