Polędwiczka na przystawkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwicę nacinamy wzdłuż, ale nie do końca żeby się nie rozpadła, i rozbijamy tłuczkiem na średnio gruby płat. Solimy i pieprzymy, odstawiamy do lodówki.
10 dag boczku kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy, paprykę kroimy w drobną kostkę. Boczek i cebulę chwilę smażymy na patelni, dodajemy paprykę, ketchup i jeszcze chwilę smażymy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. Dodajemy jajko i mieszamy. Na polędwicę układamy cienkie plasterki boczku. następnie dajemy żółty ser, kładziemy farsz. Polędwicę rolujemy i obwiązujemy nicią żeby się nie rozpadła, szybko obsmażamy na patelni. Wykładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w 200 C ok 40 min.
Komentarze