Polędwiczka na przystawkę

0 (0 ocen)

  • 60 min

kiedyś w podobnej wersji robiłam schaba a teraz postanowiłam wykorzystać polędwicę wieprzową

  • 60 min

Składniki:

  • polędwica wieprzowa
    ok 30 dag boczku wędzonego
    1 czerwona papryka
    3 plastry żółtego sera
    1 cebula
    3 łyżki pikantnego ketchupu
    1 jajo
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Polędwica Przystawki

Polędwiczka na przystawkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę nacinamy wzdłuż, ale nie do końca żeby się nie rozpadła, i rozbijamy tłuczkiem na średnio gruby płat. Solimy i pieprzymy, odstawiamy do lodówki.
    10 dag boczku kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy, paprykę kroimy w drobną kostkę. Boczek i cebulę chwilę smażymy na patelni, dodajemy paprykę, ketchup i jeszcze chwilę smażymy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. Dodajemy jajko i mieszamy. Na polędwicę układamy cienkie plasterki boczku. następnie dajemy żółty ser, kładziemy farsz. Polędwicę rolujemy i obwiązujemy nicią żeby się nie rozpadła, szybko obsmażamy na patelni. Wykładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w 200 C ok 40 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Papryka Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować