Ciasto brzoskwinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt Jaja z cukrem ubić na puszystą jasna masę następnie dodać olej,ocet oraz barwnik – tyle żeby ciasto miało ładny różowy kolor..Wymieszać a następnie dodać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Wylać do formy 25x40 i piec ok 40 min w 180 C. Biszkopt przekroić na pół.
Galaretki rozpuścić w trzech szklankach wody i zostawic do lekkiego stęzenia.
Krem: Brzoskwinie odsaczyć.Jeśli nie będzie dwóch szklanek soku to uzupełnić wodą. Na soku ugotować budyń połączony z mąką. Połowę brzoskwin pokroić w drobną kostkę a resztę połówek pokroić na trzy części.Margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodawac przestudzony budyń. Na końcu dodać brzoskwinie pokrojone w kostkę.
Przełożenie: biszkopt – krem- biszkopt- kawałki brzoskwiń a na nie tężejąca galaretka
Komentarze