Sernik z truskawkami (pieczony) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na kruche ciasto połącz, uformuj kulę i chłodź godzinę w lodówce. Następnie wylep nim dno formy (o wym.25/38 cm) i piecz 15 minut w 180 st.
2.Masa serowa: żółtka utrzyj z cukrem, dodawaj ser, a następnie budyń. Kremówkę ubij i połącz z masą serową. Na końcu białka ubij na sztywną pianę i połącz z całością. Ciasto wylej na podpieczony kruchy spód i piecz 60 minut w 160 st. Wystudź.
3.Galaretki rozpuść w 4 szklankach gorącej wody i odstaw do lekkiego stężenia. Owoce umyj, truskawki odszypułkuj, pokrój na mniejsze kawałki. Wyłóż na zimny sernik i zalej tężejącą galaretką. Ciasto wstaw do lodówki do całkowitego stężenia, a najlepiej na całą noc.
Komentarze