Sernik królewski z brzoskwiniami i mlekiem skondensowanym

wyświetlono: 10694 | dodany do książki kucharskiej: 9 | polecenia: 0

Cudownie kremowy, z dodatkiem mleka skondensowanego i kruchego kakaowego ciasta to raj dla wszystkich smakoszy serników.

opublikowany: 18.04.2020
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 1 godz. 20 min
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto kruche:

    400 g mąki

    200 g zimnego masła

    1 szkl cukru pudru

    jajko

    3 łyżki kakao

    2 łyżki śmietany

    2 łyżeczki proszku do pieczenia


    Masa serowa:

    (składniki w temp. pokojowej)

    1 kg sera z wiaderka

    4 jajka

    400 g mleka skondensowanego słodzonego

    1 budyń waniliowy

    2 łyżki mąki pszennej


    puszka brzoskwiń
Ocena:

(średnia 4.43 z 213 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sernik królewski z brzoskwiniami i mlekiem skondensowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kruche: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cukier puder wymieszać. Dodać masło, posiekać. Dodać jajko i śmietanę i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części, zawinąć w folię i wstawić na godzinę do zamrażalnika. Formę (20x30cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć jedną część ciasta na spód foremki. Wstawić do lodówki i przygotować masę serową.


    Masa serowa: wszystkie składniki przełożyć do miski i zmiksować tylko do połączenia składników.

    Brzoskwinie, odsączyć z zalewy i pokroić w dużą kostkę. Masę wylać na starte ciasto, rozsypać brzoskwinie. Na wierzch zetrzeć drugą połowę ciasta.

    Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec godzinę. Po tym czasie studzić ok 20 minut w uchylonym piekarniku. Następnie wyjąć z piekarnika, ostudzić i schłodzić przez noc w lodówce. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Kasia_S Kasia S

Sernik z mlekiem skondensowanym

sernik z dodatkiem tego mleka jest obłędny w smaku

kategoria: serniki Desery opublikowany: 19.09.2016 | wyświetlono: 26696 Książki kucharskie: 14 | Polecenia: 0
Dodane przez: rzelkazag Joanna Tokarz

Sernik z mlekiem skondensowanym

Dodatek mleka sprawia, że sernik jest kremowy i odpowiednio słodki.

kategoria: Ciasta do kawy serniki Desery opublikowany: 18.11.2019 | wyświetlono: 1352 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Magda_Z indeks

Sernik królewski

Klasyka gatunku. Idealny na co dzień i od święta. Wprost rozpływa się w ustach.

kategoria: Ciasta serniki kruche ciasto ciasto kakaowe opublikowany: 16.04.2018 | wyświetlono: 5727 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE