Sernik z malinami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby

Sernik malinowy na orzechowo-kokosowym spodzie z dodatkiem kakao. Uczta dla podniebienia.

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Spód ciasta:
    300 g orzechów nerkowca
    70 g wiórków kokosowych
    30 g ksylitolu
    20 g ciemnego kakao
    Masa serowa:
    800 g twarogu ekologicznego chudego
    60 g oleju kokosowego
    60 g ksylitolu
    3 szt. jaja kurzego
    60 g gorzkiej czekolady
    Wierzch:
    200-300 g mrożonych malin
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Foremkę smarujemy olejem kokosowym lub wykładamy papierem na pieczenia.
    2. Wiórki i orzechy wsypujemy do robota kuchennego i mielimy 2-3 minuty.
    3. Dodajemy kakao i ksylitol i mieszamy.
    4. Całość przekładamy do foremki i rozgniatamy równomiernie na dnie.
    5. Pieczemy około 30 minut w 170 stopniach.
    6. Wyjmujemy z piekarnika, aby przestygł.
    7. Ser miksujemy na gładką masę.
    8. Dodajemy jajka, ksylitol, olej kokosowy i mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
    9. Czekoladę siekamy drobno nożem, dodajmy do masy i mieszamy.
    10. Masę wylewamy do foremki, na wierz wykładamy mrożone maliny.
    11. Pieczemy w kąpieli wodnej około 1,5 godziny.
    12. Kąpiel wodną możemy uzyskać wkładając do piekarnika blachę, na którą wlejemy do połowy wysokości wrzątek.
    13. Sernik pozostawiamy do całkowitego wystudzenia, a następnie chłodzimy w lodówce przez minimum kilka godzin, a najlepiej przez noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować