Sernik z malinami

5 (187 ocen)

Latem często robię ciasta bez pieczenia. Jako dodatek używam sezonowych owoców. Teraz w ogrodzie dojrzewają maliny więc sernik z malinami.

Składniki:



  • Spód
    240 g herbatników szkolnych
    120 g margaryny
    Masa sernikowa
    1 kg sera w wiaderku
    9 łyżek cukru pudru
    1 łyżka esencji waniliowej
    300 ml kremówki 30%
    100 ml mleka
    3 łyżki żelatyny
    maliny
    1 galaretka malinowa

Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód: herbatniki zmiksować blenderem na proszek dodać rozpuszczoną ciepłą margarynę i wymieszać. Wyłożyć na dno tortownicy ugnieść i wyrównać powierzchnię. Włożyć do lodówki. Masa serowa: twaróg przełożyć do misy z miksera dodać cukier puder, esencję waniliową i zmiksować. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodawać porcjami do sera i miksować na wolnych obrotach. Żelatyną namoczyć i rozpuścić w mleku, letnią wlewać do masy serowej i miksować na wolnych obrotach. Połowę masy wylać na spód z herbatników ułożyć na całej powierzchni maliny, wylać resztę masy serowej i wyrównać powierzchnię. Na górze ułożyć maliny i włożyć do lodówki do stężenia. Galaretkę przygotować w 400 ml gorącej wody,tężejącą galaretkę wylać na górę i ponownie włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Tortownica 28 cm.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (149 ocen)

image-02ur6aj

To może cię zainteresować