Sernik Wiedeński

4.95 (183 ocen)

  • 25 min

Moi goście zawsze uwielbiają taki serniczek.

  • 25 min

Składniki:

  • CIASTO
    Margaryna -0,5 kost
    Żółtka -2 szt
    Cukier -mniej niż pół szkl
    Mąka -1,5 szkl
    Proszek do pieczenia -1/2 łyżeczki
    Cukier waniliowy -1 opak.
    MASA SEROWA
    Ser w kostce, 3 -krotnie mielony -1,5 kg
    Masło roślinne w kostce -1 i 1/2 kost.
    Cukier -2 szkl
    Mąka ziemniaczana -3 łyżki
    Mąka -6 łyżek
    Jaja -12-15 szt
Wystaw ocenę:

4.95 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik wiedeński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik Wiedeński 1. CIASTO
    Wszystkie składniki zagnieść, całość ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem dużą blachę.26X40
  • Sernik Wiedeński 2. MASA SEROWA

    Żółtka + masło utrzeć, dodać ser, obie mąki, a na końcu dobrze ubitą pianę z białek z cukrem, delikatnie wymieszać.
  • Sernik Wiedeński 3. Na ciasto wyłożyć mase serową, włożyć ciasto do piekarnika, i piec ok.godz.w 180 stop.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować