REKLAMA

Sernik wiedeński

wyświetlono: 9032 | dodany do książki kucharskiej: 24 | polecenia: 1

Smaczny puszysty sernik, doskonały do kawy czy herbaty.

opublikowany: 28.11.2013
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • Tortownica o średnicy 24 cm

    1 kg białego zmielonego sera
    130 g masła
    1 szklanka cukru
    7 jajek
    1 budyń waniliowy
    1 opakowanie cukru wanilinowego
Ocena:

(średnia 5 z 190 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka myjemy i oddzielamy żółtka od białek. Mikserem ubijamy żółtka z cukrem na białą puszystą masę. Ciągle miksując stopniowo dodajemy zmielony ser, roztopione masło, budyń i cukier wanilinowy. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie drewnianą łyżką mieszamy z masą serową.
    Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, sernik przekładamy do przygotowanej tortownicy. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę. Chłodny sernik możemy posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: bogusia82 bogusia82

Sernik wiedeński

Bardzo smaczny i puszysty sernik z bakaliami.

kategoria: Ciasta do kawy serniki Desery opublikowany: 12.01.2015 | wyświetlono: 3492 Książki kucharskie: 15 | Polecenia: 0
Dodane przez: pawel pawel

Sernik wiedeński

Przepis trochę przerobiłam po mojemu.Wychodzi z tego wielka blacha pysznego sernika,najlepiej smakuje zaraz po ostudzeniu.

kategoria: Ciasta Desery jajko Ciasto opublikowany: 05.04.2013 | wyświetlono: 25047 Książki kucharskie: 9 | Polecenia: 0
Dodane przez: ewaeu ewaeu

Sernik wiedeński

Takie nic, najprostszy sernik na świecie.

kategoria: do kawy serniki Desery opublikowany: 06.02.2015 | wyświetlono: 2723 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE