Sernik wiedeński

4.95 (198 ocen)

Smaczny puszysty sernik, doskonały do kawy czy herbaty.

Składniki:

  • Tortownica o średnicy 24 cm

    1 kg białego zmielonego sera
    130 g masła
    1 szklanka cukru
    7 jajek
    1 budyń waniliowy
    1 opakowanie cukru wanilinowego
Wystaw ocenę:

4.95 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik wiedeński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka myjemy i oddzielamy żółtka od białek. Mikserem ubijamy żółtka z cukrem na białą puszystą masę. Ciągle miksując stopniowo dodajemy zmielony ser, roztopione masło, budyń i cukier wanilinowy. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie drewnianą łyżką mieszamy z masą serową.
    Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, sernik przekładamy do przygotowanej tortownicy. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę. Chłodny sernik możemy posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.99 (146 ocen)

sernik jak ptasie mleczko

To może cię zainteresować