Sernik na zimno z truskawkami i białą czekoladą

5 (164 ocen)

Sernik jest niebiańsko pyszny, rozpływa się w ustach...

Składniki:

  • 1/2 kg twarogu półtłustego,
    300 g białej czekolady,
    cukier waniliowy,
    szkl. śmietnki 30%,
    łyżka żelatyny,
    60 dag truskawek.
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik na zimno z truskawkami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem waniliowym i stopioną na parze, lekko przestudzoną czekoladą.
    Kremówkę ubić na sztywno, delikatnie zmieszać z masą serową.
    Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody, odstawić na 5 minut. Następnie, podgrzewając, rozpuścić. Lekko przestudzić i dodać do masy.
    Masę wylać do tortownicy o śr. 22cm. Schłodzić .
    Udekorować połówkami truskawek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Ser biały Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować