SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI

4.5 (156 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekkie i orzeźwiające ciasto na lato.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów

    Część czerwona- truskawkowa
    30 dag serka homogenizowanego
    150 ml śmietanki kremówki
    1 łyżka cukru pudru
    1 galaretka truskawkowa
    150 ml przegotowanej wody
    1 szklanka truskawek

    Część biała:
    30 dag serka homogenizowanego
    150 ml śmietanki kremówki
    1 łyżka cukru pudru
    1 galaretka cytrynowa
    150 ml przegotowanej wody

    2 galaretki truskawkowe
    3 sklnaki przegotoweanej wody
    truskawki

    forma: tortownica 20 cm/20 cm
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty ułożyc na dnie tortownicy.
  • 2. Część truskawkowa: galaretkę rozprowadzić w przegotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Śmietankę ubić z cukrem, ser rozmieszać mikserem, dodać tężejącą galaretkę i truskawki zmiksowane w blenderze. Na koniec dodać śmietankę i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na biszkopty i wstawić do lodówki do stężenia.
  • 3. Część biała: galaretkę rozprowadzić w przegotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Śmietankę ubić z cukrem, ser rozmieszać mikserem, dodać tężejącą galaretkę. Na koniec dodać śmietankę i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na część truskawkową i wstawić do lodówki do stężenia.
  • 4. 2 galaretki rozmieszać w przegotowanej wodzie. Na serniku ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Całość schłodzić.

Porady

Jeśli wolimy słodsze ciasta, do sera można dodać więcej cukru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować