Część czerwona- truskawkowa
30 dag serka homogenizowanego
150 ml śmietanki kremówki
1 łyżka cukru pudru
1 galaretka truskawkowa
150 ml przegotowanej wody
1 szklanka truskawek
Część biała:
30 dag serka homogenizowanego
150 ml śmietanki kremówki
1 łyżka cukru pudru
1 galaretka cytrynowa
150 ml przegotowanej wody
2 galaretki truskawkowe
3 sklnaki przegotoweanej wody
truskawki
Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty ułożyc na dnie tortownicy.
2.Część truskawkowa: galaretkę rozprowadzić w przegotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Śmietankę ubić z cukrem, ser rozmieszać mikserem, dodać tężejącą galaretkę i truskawki zmiksowane w blenderze. Na koniec dodać śmietankę i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na biszkopty i wstawić do lodówki do stężenia.
3.Część biała: galaretkę rozprowadzić w przegotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Śmietankę ubić z cukrem, ser rozmieszać mikserem, dodać tężejącą galaretkę. Na koniec dodać śmietankę i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na część truskawkową i wstawić do lodówki do stężenia.
4.2 galaretki rozmieszać w przegotowanej wodzie. Na serniku ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Całość schłodzić.
Porady
Jeśli wolimy słodsze ciasta, do sera można dodać więcej cukru.
Komentarze