Sernik malinowy z granatem, na spodzie daktylowo - owsianym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybki i ogromnie smaczny serniczek w zdrowszej wersji :)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SPÓD:

    1/2 szkl. płatków owsianych
    20 daktyli
    1 łyżeczka kakao
    1 łyżka masła orzechowego

    SER:

    500 g sera z waiderka
    50 g ksylitolu
    1 szklanka malin mrożonych
    10 g żelatyny

    PONADTO:

    pestki granatu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik malinowy z granatem, na spodzie daktylowo - owsianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle namoczyć w letniej wodzie.
  • 2. Po 30 minutach zblendować z resztą składników na gładką masę.
  • 3. Powstałą masą wyłożyć dno tortownicy / 18 cm/. Schłodzić.
  • 4. Ser zmiksować z ksylitolem.
  • 5. Maliny podgrzać.
  • 6. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody, dodać do letnich malin, dokładnie rozmieszać. Wystudzić.
  • 7. Do masy serowej wmiksować maliny z żelatyną.
  • 8. Powstałą masę wylać na daktylowo - owsiany spód. Schłodzić.
  • 9. Gdy ciasto będzie lekko stężone, posypać pestkami granatu.
  • 10. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia.
  • 11. Inspiracja : akademiasmaku.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Daktyle Granat Płatki Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować