Babeczki z ajerkoniakiem

4.47 (192 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealne na Wielkanoc.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 jajka

    - 0,5 szklanki cukru

    - 12,5 dag margaryny

    - 0,5 szklanki mąki tortowej

    - 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej

    - 1 cukier waniliowy

    -1 łyżeczka proszku do pieczenia

    - 3 łyżki ajerkoniaku
Wystaw ocenę:

4.47 (192 ocen)

Babeczki z ajerkoniakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo wbijamy po jednym jajku cały czas ucierając, dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia, dokładnie ucieramy. Dodajemy ajerkoniak i ucieramy.
  • 2. Ciasto przekładamy do silikonowej formy do pieczenia babeczek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Letnie wyjmujemy z formy. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ajerkoniak Likier jajeczny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować