Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na pół.
Masa:
2 żółtka
1 szklanka cukru
1200g śmietany 18%
20dkg wiórek kokosowych
6 białek
1 budyń śmietankowy
Sposób przygotowania przepisu:
Sernik kokosowy
1.
Żółtka ubić z cukrem dodać proszek do pieczenia, budyń , śmietanę i wiórka kokosowe. Ubić pianę z białek i dodać do masy lekko wymieszać.
Naszykować prostokątną formę o rozm. 20x32 cm, wysmarować tłuszczem i wyłożyć połowę ciasta. Następnie wlewamy masę . Na masę ścieramy drugą połowę ciasta. Wkładamy do piekarnika na 50 min. Pieczemy w temperaturze 180 stopni.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze