Sernik jogurtowy z kokosem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Sernik babci Stefci jest najlepszy.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na kruche ciasto:
    Mąka pszenna 3 szklanki
    Margaryna 1 kostka
    Żółtka jaja 6 szt.
    Proszek do pieczenia 1 mała torebka
    Cukier waniliowy 1 torebka
    Składniki na masę serową:
    Jogurt naturalny typu greckiego 3 kubki(po 400 gram)
    Wiórki kokosowe 20 dag
    Budyń waniliowy 2 torebki
    Aromat waniliowy
    Cukier waniliowy 1 torebka
    Cukier 1 szklanka
    Konfitura dowolna
    Białka z 6 jaj
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik jogurtowy z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie kruchego ciasta:
    Wszystkie składniki na ciasto posiekać nożem i ugnieść ciasto. Jedną trzecią ciasta kruchego odłożyć i zamrozić. Pozostałe ciasto kruche wyłożyć do przygotowanej formy.
    Wykonanie masy serowej:
    Jogurty delikatnie zmiksować z wiórkami kokosowym, budyniami, aromatem(kilka kropel) i cukrem waniliowym. Białka ubić z cukrem na sztywno i wymieszać delikatnie z masą serową. Ciasto na blasze posmarować konfiturą, wyłożyć gotową masę serową, a górę posypać starty zamrożonym ciastem. Placek włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 45 minut. Po upieczeniu przykryć ściereczką i podawać na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować