Sernik jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki oraz biszkopty zmiksować na gładki, drobny pył. Dolać rozpuszczonego masła, wsypać do natłuszczonej tortownicy, docisnąć, uformować spód. W misie umieścić twaróg, jaja, cukier puder oraz cukier waniliowy. Dodać łyżkę mąki pszennej oraz ziemniaczanej. Delikatnie miksować na małych obrotach. Jagody zmiksować w malakserze. Dodać do masy serowej. Przemieszać, by składniki się połączyły. Masę wylać na ciasteczkowy spód. Piec w piekarniku z parą* nagrzanym do 175'C przez 45-60 minut, aż do ścięcia się brzegów i wierzchu ciasta. Po upieczeniu studzić w piekarniku. Kiedy ciasto ostygnie, rozprowadzić po wierzchu masę krówkową (około 1/2 puszki, by ciasto nie było zbyt słodkie), ozdobić kruszonką z białej czekolady i jagód.
Komentarze