Sernik jagodowy

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Wspaniały smak lata!

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • SPóD::
    - opakowanie biszkoptów: 100 gramów
    - opakowanie herbatników: 100 gramów
    - rozpuszczone masło/margaryna: 50 gramów
    MASA SEROWA::
    - zmielony twróg: 800 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - mąka pszenna: 1 łyżka
    - mąka ziemniaczana: 1 łyżka
    - cukier puder: 0.67 szklanki
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    WIERZCH::
    - masa krówkowa: 0.5 puszki
    - jagody do ozdoby: 30 sztuk
    - biała czekolada pokruszona (opcjonalnie): 0.33 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Jajko

Sernik jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik jagodowy 1. Herbatniki oraz biszkopty zmiksować na gładki, drobny pył. Dolać rozpuszczonego masła, wsypać do natłuszczonej tortownicy, docisnąć, uformować spód. W misie umieścić twaróg, jaja, cukier puder oraz cukier waniliowy. Dodać łyżkę mąki pszennej oraz ziemniaczanej. Delikatnie miksować na małych obrotach. Jagody zmiksować w malakserze. Dodać do masy serowej. Przemieszać, by składniki się połączyły. Masę wylać na ciasteczkowy spód. Piec w piekarniku z parą* nagrzanym do 175'C przez 45-60 minut, aż do ścięcia się brzegów i wierzchu ciasta. Po upieczeniu studzić w piekarniku. Kiedy ciasto ostygnie, rozprowadzić po wierzchu masę krówkową (około 1/2 puszki, by ciasto nie było zbyt słodkie), ozdobić kruszonką z białej czekolady i jagód.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować