Sernik Cioci Jeanetty

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Lekki, puszysty, delikatny, miękki, idealny

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 kg białego sera bardzo wysokiej jakości, użyłam białego sera ekologicznej produkcji od Nowaka,
    5 jaj,
    2 łyżki mąki ziemniaczanej,
    skórka otarta z połowy cytryny,
    150 g masła,
    szklanka cukru (zastąpiłam ksylitolem)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik cioci jeanetty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik Cioci Jeanetty 1. Ser zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa.
    Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Odstawić.
    Żółtka utrzeć z masłem i cukrem. Dodać ser, skórkę z cytryny i mąkę. Wymieszać dokładnie.
    Łyżką wmieszać białka.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika (175 stopni) i piec około 60 minut.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować