Sernik Cioci Jeanetty

  • wyświetlono: 217 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Lekki, puszysty, delikatny, miękki, idealny

jlatuszek
  • 12 porcje

Składniki

1 kg białego sera bardzo wysokiej jakości, użyłam białego sera ekologicznej produkcji od Nowaka,
5 jaj,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
skórka otarta z połowy cytryny,
150 g masła,
szklanka cukru (zastąpiłam ksylitolem)

Sposób przygotowania przepisu:

Sernik Cioci Jeanetty

  • Sernik Cioci Jeanetty1. Ser zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa.
    Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Odstawić.
    Żółtka utrzeć z masłem i cukrem. Dodać ser, skórkę z cytryny i mąkę. Wymieszać dokładnie.
    Łyżką wmieszać białka.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika (175 stopni) i piec około 60 minut.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Wielkanocboże narodzenieimprezydieta bezglutenowa

Komentarze

Podobne przepisy

Piernik cioci Krysi

Dodane przez: anndud0159

Piernik cioci Krysi

Bardzo dobre ciacho które często...

Wielkanocna babka cioci Elwiry

Dodane przez: Joahim50

Wielkanocna babka cioci Elwiry

szybka dietetyczna i tania a zarazem...

Jabłecznik cioci Krysi

Dodane przez: RedakcjaPP

Jabłecznik cioci Krysi

Pyszny, lekki i orzeźwiający. Wspaniale...

ciasto

Dodane przez: aliss06

Z truskawkami mojej cioci

Przepis dostałam od chrzestnej,...

rogale palce lizać

Dodane przez: malasowa

Rogale cioci Danki

Od dawna próbowałam przekonać się...

Pyszności!

Dodane przez: connieconverse

Tort urodzinowy cioci Eli

Jest taki mięciutki że rozpływa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE