SERNIK BRZOSKWINIOWY NA ZIMNO

5 (149 ocen)

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Idealny na ciepłe dni, swietnie orzeźwia

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg sera w wiaderku
    3 galaretki brzoskwiniowe
    puszka brzoskwiń w syropie
    3 łyżki żelatyny
    1 opakowanie herbatników owsianych
    cukier puder do smaku
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik brzoskwiniowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Na dno tortownicy wykładamy ciastka.
    *Brzoskwinie wyciągamy z zalewy, kroimy w małe kosteczki. Do pozostałego syropu dodajemy żelatynę, podgrzewamy do jej rozpuszczenia, ale nie do wrzenia. Studzimy.
    * Ser przekładamy do misy miksera, dosładzamy wedle uznania cukrem pudrem. Miksujemy z z serem. Dodajemy pokrojone brzoskwinie, mieszamy dokładnie. Dodajemy przestudzony syrop, miksujemy, wylewamy na ciastka. Odstawiamy do lodówki do tężenia.
    *Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku, studzimy, wylewamy na masę serową. Odstawiamy do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować