Sernik „Brzoskwiniowy puch”

4.5 (187 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealnie kremowy i puszysty serniczek na zimno z brzoskwiniami i galaretką , znakomity do popołudniowej filiżanki herbaty. Błyskawiczny i tani do przygotowania.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na formę 24/24 cm

    1 kg naturalnego twarogu
    1 szklanka cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki soku z cytryny
    2 galaretki krystaliczne o smaku cytrynowym
    15 dag herbatników maślanych

    Wierzch:
    1 puszka brzoskwiń
    2 galaretki brzoskwiniowe
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Galaretki

Sernik „brzoskwiniowy puch” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki krystaliczne rozpuścić w ½ litra gorącej wody, zostawić do wystudzenia.
    Twaróg zmielić, (ewentualnie można użyć gęstego sera z wiaderka o dobrej jakości )
    Przełożyć do miski, wsypać cukier puder oraz cukier waniliowy, wlać sok z cytryny, zmiksować do rozpuszczenia cukru, wlać lekko tężejącą już krystaliczną galaretkę , zmiksować.

    Tortownicę wyłożyć na dnie herbatnikami, wylać masę serową,wyrównać, włożyć do lodówki aby stężała.

    Brzoskwiniowe galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody, zostawić do wystudzenia. Brzoskwinie osączyć z puszki, pokroić na cząstki, ułożyć na serniku zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową, włożyć do lodówki na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Galaretka Ser biały Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować