Sernik brzoskwiniowy na zimno na wafelkowym spodzie

4.5 (167 ocen)

Delikatny i lekki sernik na spodzie z wafelek w czekoladzie.

Składniki:


  • Spód
    250 g wafelek w czekoladzie (u mnie prince polo)
    30 g masła
    Masa serowa
    600 g twarogu z wiaderka
    3 jajka
    0,5 szkl cukru pudru
    1 galaretka brzoskwiniowa
    1,5 łyżeczki żelatyny
    Góra
    1 galaretka brzoskwiniowa
    1 puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik brzoskwiniowy na zimno na wafelkowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wafelki zmielić w blenderze. Dodać roztopione letnie masło. wymieszać i wyłożyć na dno tortownicy lekko dociskając. Odłożyć do stężenia. Jedną galaretkę przygotować w 300 ml gorącej wody, dodać żelatynę i odłożyć do lekkiego stężenia. Twaróg przełożyć do naczynia i zmiksować z cukrem pudrem. Dodawać po jednym żółtku i zmiksować na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno dodać do masy serowej i połączyć najlepiej mieszając. Dodać tężejącą galaretkę i zmiksować na najwolniejszych obrotach mikserem. Połowę masy wylać na wafelkowy spód, przesypać pokrojonymi brzoskwiniami i wylać resztę masy serowej. Odłożyć do stężenia. Na górze ułożyć pokrojone brzoskwinie. Drugą galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i tężejącą wylać na stężałą masę serową. Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Część pokroić w kostkę a resztę w cieniutkie plasterki. Tortownica 25 cm.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować