Sernik Bounty (bezglutenowy)

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny sernik kokosowy.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g twarogu półtłustego
    250 g ricotty
    1 puszka mleczka kokosowego (400g)
    3/4 szkl cukru pudru
    3 jajka
    2 łyżki mąki kokosowej
    4 łyżki wiórków kokosowych+ do posypania
    1 gorzka czekolada
    tortownica o śred. 28 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik bounty (bezglutenowy) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużej miski wkładamy twaróg, ricottę i białą część mleczka kokosowego. Miksujemy do połączenia się serów. Następnie dodajemy jajka i cukier puder i miksujemy ponownie. Na koniec dodajemy mąkę i 4 łyżki wiórków kokosowych i mieszamy delikatnie łyżką. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 200 stopni. Upieczone ciast chłodzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy sernik. Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Ricotta Ser biały Twaróg Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować