Sernik Bounty

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny kokosowy sernik na spodzie kakaowym, smakuje wyśmienicie.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szklanki mąki
    125 g margaryny
    1/2 szklanki cukru
    1 jajko
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    1 łyżka kakao
    Masa serowa:
    1 kg sera twarogowego
    200 g mleka kokosowego (górna biała część z puszki)
    1,5 szklanki cukru
    200 g wiórek kokosowych
    3 jajka
    1 budyń śmietankowy
    4 łyżki likieru kokosowego
    Polewa:
    100 g gorzkiej czekolady,
    100 ml śmietany kremówki 30 %,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stolnicę wysypujemy mąkę dodajemy margarynę, cukier, jajko, kakao oraz proszek do pieczenia i zagniatamy gładkie elastyczne ciasto. Blaszkę o wymiarach 24x40 cm wylepiamy ciastem i pieczemy 15 minut w temperaturze 180C. Ser mieszamy z cukrem mlekiem kokosowym oraz likierem i budyniem. Wbijamy po jedynym jajku i mieszamy mikserem tylko do połączenia składników.
  • 2. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175`C i pieczemy 60 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiach piekarnika. Kremówkę podgrzewamy( śmietana nie może się zagotować), dodajemy połamaną w kostkę czekoladę i mieszamy aż czekolada się rozpuści . Polewę lekko studzimy i jeszcze ciepłą polewamy sernik i wstawiamy do lodówki aby polewa zastygła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować