1.Na stolnicę wysypujemy mąkę dodajemy margarynę, cukier, jajko, kakao oraz proszek do pieczenia i zagniatamy gładkie elastyczne ciasto. Blaszkę o wymiarach 24x40 cm wylepiamy ciastem i pieczemy 15 minut w temperaturze 180C. Ser mieszamy z cukrem mlekiem kokosowym oraz likierem i budyniem. Wbijamy po jedynym jajku i mieszamy mikserem tylko do połączenia składników.
2.Masę serową wylewamy na podpieczony spód i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175`C i pieczemy 60 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiach piekarnika. Kremówkę podgrzewamy( śmietana nie może się zagotować), dodajemy połamaną w kostkę czekoladę i mieszamy aż czekolada się rozpuści . Polewę lekko studzimy i jeszcze ciepłą polewamy sernik i wstawiamy do lodówki aby polewa zastygła.
Komentarze