Serniczki oreo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPÓD: Foremkę muffinkową wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki wkładamy po 1 ciastku oreo.
SERNICZKI: Wszystkie składniki na serniczki powinny być w temperaturze pokojowej. 6 ciastek oreo łamiemy na 4-6 części.
W misce umieszczamy ser twarogowy i serek mascarpone, budyń, cukier i cukier waniliowy. Mieszamy chwilkę mikserem do połączenia składników. Wówczas dodajemy jajko, mieszamy do połączenia. Masę serową rozkładamy do papilotek. Następnie w masę serową wciskamy połamane ciastka oreo. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Serniczki pieczemy około 15-17 minut – do ścięcia masy. Studzimy je przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną masę z dodatkiem cukru pudru. Przekładamy ją do szprycy zakończonej końcówką gwiazdką (Wilton 1M) i wyciskamy na serniczki. Serniczki dodatkowo dekorujemy borówkami/malinami i mini oreo. Możemy je oprószyć pokruszonym ciastkiem oreo.
Serniczki odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Życzę smacznego!
Komentarze