Kruche babeczki z serem białym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę, proszek do pieczenia przesiać i zsiekać z margaryną, następnie dodać całe jajko, dokładnie wyrobić i włożyć do lodówki na 4 - 5 godzin.
Ser biały zmielić 2 razy przez maszynkę, margarynę utrzeć z cukrem pudrem, wbijając kolejno żółtka, następnie dodajemy zmielony ser, aromaty, budyń, grysik na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.
Lukier: wszystkie składniki mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej masy.
Każdą foremkę smarujemy margaryną, cieniutko wypełniamy ciastek, i za pomocą szprycy bądź łyżki napełniamy babeczki serem.
Pieczemy w piekarniku ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy i delikatnie polewamy lukrem.
Porady
Zamiast lukru do babeczek możemy posypać je cukrem pudrem.
Komentarze