Serniczki bez cukru, jajek i mąki

5 (171 ocen)

  • 30 min

Można by powiedzieć, że to bardzo dietetyczne serniczki :) Cukier zastępuje tu dojrzały banan (im będzie bardziej dojrzały, tym serniczki będę słodsze) i rodzynki, zamiast jajek dałam siemię lniane (banan też gra tu ważną rolę), mąka jest zupełnie zbędna.

  • 30 min

Składniki:

  • porcja na 7 serniczków:
    250 g białego sera w kostce
    1 dojrzały banan
    2 łyżki ziaren słonecznika
    2 łyżki siemienia lnianego
    1 zaokrąglona łyżka rodzynek

Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Serniczki bez cukru, jajek i mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser razem z bananem zmiksować blenderem. Dodać ziarna słonecznika, siemię lniane i przelane gorącą wodą, a potem odciśnięte rodzynki, wymieszać łyżką. Przełożyć do silikonowych foremek na muffinki, Włożyć je do metalowej formy na muffinki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować