selerowo-jabłkowo-cebulowo-ziemniaczane placki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

podać ze śmietaną i posypać ciut cayenne.......niebanalne, smaczne i syte placki......SMACZNEGO!!!!

  • Łatwy

Składniki:

  • - seler korzeniowy większy: 2 sztuki
    - jabłka: 3 sztuki
    - ziemniaki srednie: 9 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - jajka: 2 sztuki
    - pieprz mielony: 1 łyżeczka
    - jarzynka: 1 mililitr
    - sok z cytryny: 0.5 łyżeczki
    - mąka pszenna: 2 szklanki
    - olej do smażenia: 0.5 litra
    - śmietana gęsta 18%: 1 opakowanie
    - cayenne: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Selerowo-jabłkowo-cebulowo-ziemniaczane placki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowania 1. ** selera korzenie obrać, ziemniaki obrać, jabłka ze skórką podzielić na pół, cebulę obrać

    ** w robocie na tarczy do ziemniaków wszystko zetrzeć

    ** wymieszać z jajkami, jarzynką, pieprzem mielonym, sokiem cytryny (nie ciemnieje ciasto) - mąki dać ze 2 szklanki - usmażyć pierwszy placek, jeśli jest za luźne ciasto na patelni w trakcie smażenia to do całego ciasta w misce z wyczuciem dosypać mąki

    ** smażyć placki na oleju na rumiano
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować