Schabowe w lnianej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na kotlety schabowe w panierce z siemieniem lnianym i ziarnami sezamu. Smażone na oleju kokosowym wyszły bardzo chrupiące.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kotletów schabowych (360g)
    2 jajka
    sól, pieprz
    3 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki bułki tartej
    3 łyżki siemienia lnianego mielonego
    2 łyżki ziaren sezamu
    olej kokosowy rafinowany do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowe w lnianej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy. Następnie rozbijamy tłuczkiem kotlety schabowe na ok. 0,5 cm. Oprószamy solą i pieprze z obu stron. Jajka wybijamy do miseczki i rozkłócamy widelcem. Na jeden talerz wysypujemy mąkę pszenną a na drugim mieszamy ze sobą bułkę tartą, siemię lniane i sezam. Na patelnię nakładamy czubatą łyżkę oleju kokosowego i wstawiamy na gaz. Każdy kotlet schabowe oprószamy delikatnie mąką, zanurzamy w jajku i oprószamy panierką ( wszystko z obu stron). Gotowe schabowe smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Sezam Siemię lniane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować