Schabowe w musztardzie i panierce

5 (155 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo smaczne i soczyste kotlety schabowe. Musztarda pod panierką sprawia, że mięso nie jest suche i ma bardzo intensywny smak.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -8 plastrów schabu
    -7-8 łyżeczek musztardy delikatesowej
    -2 łyżeczki czosnku granulowanego
    -3 jaja
    -sól i pieprz
    -bułka tarta do panierowania
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Schabowe w musztardzie i panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Plastry mięsa posypujemy czosnkiem granulowanym oraz solą i pieprzem z każdej strony.
  • 2 2. Dokładnie nacieramy musztardą i odkładamy na godzinę do lodówki.
  • 3 3. Mięso maczamy w roztrzepanym jajku, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Musztarda Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować