Schabowe w kokosowej panierce

4.5 (185 ocen)

Znudziły Ci się tradycyjne kotlety schabowe, spróbuj z panierką kokosową :)

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    szklanka kokosu
    1/4 szklanki mąki pszennej
    1 jajko
    2 łyżki mleka 3,2%
    tłuszcz do smażenia
    szczypta wegety
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Schabowe w kokosowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Plastry schabu rozbić za pomocą tłuczka.
  • schab panierowany 2. Jajko wbić do miseczki, dodać mleko i wegetę rozbełtać. Schabowe posolić i opanierować w mące, jajku i wiórkach kokosowych.
  • smażenie 3. Kotleciki smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Porady

Do smażenia najlepiej używać masła klarowanego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Schab Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować